Qüestionari

Benvingut/da al qüestionari: Reglament Ultimate

Pseudònim
Nom real
Email per rebre els resultats
1. L’equip A guanya el sorteig inicial que fan els capitans, i escull començar el partit atacant. L’equip B, doncs, escull camp i comença el partit fent el servei (pull). A l’inici de la segona meitat, quin equip farà el servei (pull)?
2. Les línies de gol no formen part de...
3. Estem atacant, prop de la zona d’anotació. Estem a una sola passada de fer un punt! Quins nervis! El llençador fa una passada a un company que ve en carrera. Aquest atrapa el disc a l'aire, el seu primer punt de contacte amb el terra és sobre la línia de gol, i amb la inèrcia que porta entra formant un angle de 30º amb la línia de gol fins a 3 metres a la zona d’anotació . Com continua la jugada?
4. Abans de ser alliberat el servei, els jugadors de l’equip atacant han d’estar:
5. Un dels nostres jugadors salta per atrapar un disc a la zona d’anotació que estem atacant. Un jugador de l’equip defensor també salta. El nostre jugador és el Xavi, salta més que el jugador oponent i atrapa el disc. En el salt hi ha contacte, i aquest contacte fa que el Xavi faci el primer contacte amb el terra fora de la zona d’anotació. El Xavi fa una crida per falta del defensor, i considera que de no haver-se produït el contacte, hauria aterrat dins la zona d’anotació. Quin és el resultat de la jugada? (marca totes les possibles)
6. Un jugador atacant que no està fora dels límits (Out-of-Bounds) es troba:
7. Estem defensant. El nostre jugador salta verticalment per interceptar un disc. Un jugador atacant salta en carrera, atrapa el disc i topa amb el nostre jugador a l’aire. El nostre jugador fa una crida per falta de l’atacant. Com continua la jugada? (marca totes les possibles)
8. Només el capità de l'equip és responsable de conèixer les regles de l'Ultimate.
9. S’atura una jugada per falta del defensor. Aquest no protesta la falta (“not contested”). Com es reinicia el compteig?
10. Què vol dir el següent senyal?
11. Volem que el moviment de jugadors del stack sigui "obert-tancat-long". El jugador 1 surt cap a la posició "X". Cap a on correrà el jugador, si no rep el disc a la posició X?


12. Si la ubicació del canvi de possessió es troba a la zona de gol de estem atacant, el nostre llançador ha d'establir la seva posició de pivot:
13. Esperit ha fet un punt (de vegades passa!). Fem els canvis necessaris, i un dels nostres jugadors que jugaran el punt agafa el disc de terra. Aquest jugador:
14. Completa la frase:

Un disc que no és mort...
15. Les línies del perímetre del camp formen part del camp de joc.
16. Sóc el llançador. Un defensor s'acosta per fer-me de marca, i quan es troba a menys de 3 metres del meu punt de pivot comença a comptar-me: "1...2..."

Puc fer una crida per infracció?
17. Hem fet un punt (de vegades passa) i ara ens toca defensar.

Com indicarem a l’equip contrari que el nostre està llest per fer el servei (pull)?
18. Fem el servei inicial (pull) perquè acabem de fer un punt. L'iVan tira un backhand de inside bestial. El disc fa el vol sortint del camp i després gira per encarar cap a dins del camp. Sembla que caurà dins la zona d'anotació que defensa l'equip contrari. Se sent que algú crida "Bon pull iVan!". Però ai las, toca el cap d'un no-jugador situat a menys de 3 metres dels límits del terreny de joc abans de tocar cap punt de dins el terreny de joc. En aquesta situació (escull la resposta correcta):
19. Un disc ha sortit 10 metres del camp, lluny d’on hi ha cap jugador. Jo no estic jugant en aquell moment, i el disc cau a prop meu. El jugador que vol iniciar la jugada s’està acostant a buscar el disc, però encara li queda un bon tros per arribar. Tinc l’esperit “a tope”. Sóc una persona amable. Recullo el disc de terra i m’acosto fins la línia del camp per donar-li el disc, que no hagi de caminar tant. És correcte?
20. Un jugador atacant agafa el disc dins els límits i en la zona central del camp, però la inèrcia el fa sortir dels límits laterals del camp. On estableix el punt de pivot aquest jugador?