Qüestionari

Benvingut/da al qüestionari: Reglament Ultimate

Pseudònim
Nom real
Email per rebre els resultats
1. Que els jugadors més experimentats expliquin les normes als jugadors més novells quan aquests cometen una infracció per desconeixement, és un gest de bon esperit, però opcional.
2. Les línies de gol no formen part de...
3. Hem de deixar um marge de 5 metres fora del camp respecte les línies de perímetre, per no interferir en el joc, i que no ens puguin cridar “violació”.
4. En quin cas es reprèn una jugada amb un check?
5. El BRICK és la marca ubicada sobre la línia que divideix el camp longitudinalment, i a 18m de cada línia de gol en un camp de gespa. En un camp de platja s'estableix a 15m de cada línia de gol, però no hi ha cap marca visible.
6. Completa la frase:

Un disc que no és mort...
7. Ens ha caigut el disc (“dropped-disc”) (de vegades ens passa!). El jugador de l’altre equip arriba on és el disc i es queda sense recollir el disc, esperant que el seu equip es posicioni correctament al camp. Què he de fer jo com a marca d’aquest jugador, i que em trobo a menys de 3 metres del disc?
8. Un jugador defensor, pot fer una jugada al disc des de fora dels límits?
9. Els no-jugadors poden fer crides (“calls”)?
10. La ubicació del canvi de possessió es troba a la zona de gol que s’està defensant. El jugador que farà el llançament pot escollir si establirà la posició de pivot en la ubicació del canvi de possessió o bé sobre la línia de gol. La opció escollida no es pot revertir. Com indica el jugador quina opció pren? (marca totes les respostes correctes)
11. Un jugador atacant atrapa el disc dins la zona d’anotació amb un layout. Tothom flipa amb el salt. Però, ai las!, quan fa contacte amb el terra, la trompada és tal que fa que el disc caigui a terra. És punt?
12. L’equip A guanya el sorteig inicial que fan els capitans, i escull començar el partit atacant. L’equip B, doncs, escull camp i comença el partit fent el servei (pull). A l’inici de la segona meitat, quin equip farà el servei (pull)?
13. L'equip Grand Master està a punt de començar el seu primer partit de la jornada. L'emoció és màxima! Fem el flip inicial amb l'equip contrari. El perdem i l'altre equip tria atacar. Això vol dir que hem de fer el servei inicial.

El Kýkhë fa un súper llençament. El disc vola tant que surt per la part posterior del camp sense haver tocat el terra. Un jugador de l'equip atacant l'atrapa a l'aire saltant des de fora del camp. Com es reinicia el joc?
14. Estem defensant. El nostre jugador salta verticalment per interceptar un disc. Un jugador atacant salta en carrera, atrapa el disc i topa amb el nostre jugador a l’aire. El nostre jugador fa una crida per falta de l’atacant. Com continua la jugada? (marca totes les possibles)
15. Després que un gol és anotat, i el joc no s'ha guanyat o no s'ha assolit la mitja part, el següent punt comença després que s'ha alliberat el servei (pull).
16. Un jugador atacant toca el disc del servei (pull) mentre aquest està volant, falla en atrapar-lo, i el disc cau a terra. Com continua la jugada?
17. Què vol dir el següent senyal?
18. Un disc ha sortit 10 metres del camp, lluny d’on hi ha cap jugador. Jo no estic jugant en aquell moment, i el disc cau a prop meu. El jugador que vol iniciar la jugada s’està acostant a buscar el disc, però encara li queda un bon tros per arribar. Tinc l’esperit “a tope”. Sóc una persona amable. Recullo el disc de terra i m’acosto fins la línia del camp per donar-li el disc, que no hagi de caminar tant. És correcte?
19. Només el capità de l'equip és responsable de conèixer les regles de l'Ultimate.
20. Volem que el moviment de jugadors del stack sigui "obert-tancat-long". El jugador 1 surt cap a la posició "X". Cap a on correrà el jugador, si no rep el disc a la posició X?